Megrendelés, információk » +36209155158

Kétszárnyú ajtó

 Egy átlag ajtó szélességét jellemzően 70-80 cm átjárhatósággal szokták tervezni, de nagyon ritkán haladja meg a 100 cm-t. Természetesen vannak olyan speciális körülmények, amikor szükség van 100-120 cm átjárhatóságra például az akadály mentesített helyiségek esetében, de ez még mindig megoldható 1 szárny esetén. Sajnos a 120 cm fölött már csak egy újabb ajtólap beiktatásával lehet megoldani a problémát. Ez az ajtó lapok szerkezetét nem befolyásolja. Mindössze annyi változik, hogy egy tokon 2, vagy több ajtólap fog nyílni.
Az igazi kérdés, hogy adott helyiségben mire van szükség?


 Az ajtólapok méretét tekintve lehet szimmetrikus (azaz az ajtólapok mérete azonos) és asszimetrikus (eltérő méretű ajtólapok). A nyitás irányát a kilincses ajtólap nyílása alapján határozzuk meg, hiszen a második szárny többnyire rögzítve van egy 200 mm-es tolózárral.

 A pántok tekintetében lehet falcos, vagy falc nélküli kétszárnyú ajtó, lehet kétszárnyú csuklós, kétszárnyú toló ajtó is. Itt van egy speciális vasalat, amivel a tolóajtó úgy viselkedik, hogy ha az egyik szárnyat mozgatjuk, a másik szárny is automatikusan vele mozog az ellentétes irányba. Ezt szinkron vasalatnak nevezzük.

 Minta tekintetében is rengeteg lehetőség van, hiszen minden ajtót egyedileg gyártunk lehetőség van a folytonos minták marására. ami például a klasszikus ajtók „V” mintáinál különleges hatást érhet el. De lehet tükrözni, megosztani, egyik oldalt üvegesnek, a másikat tele mintával készíteni, stb. Csak  a megrendelő fantáziája szab határt a végtelen lehetőségnek. 

 Mi van akkor ha 200 cm fölötti falnyílás van? Semmi gond, mert az egyedi tervezésnek köszönhetően 3 illetve 4 szárnyú ajtó is készíthető. Ha nagy a falnyílás, és nem szeretnénk ekkora ajtót, akkor felülvilágítóval, vagy oldalvilágítóval is megoldhatjuk ezt a helyzetet.