Megrendelés, információk » +36209155158

A beltéri ajtók elhelyezése

A beltéri ajtók tokját mindenképpen rögzíteni kell. A falfül, azaz a káva megléte mindenképpen fontos a falszerkezetek kialakításakor, ennek legalább 5 centiméteresnek kell lennie. Ez a felület a beltéri ajtók tokjának rögzítését segíti. Fontos, hogy a beltéri ajtók felnyílása mellett 5-6 centiméterrel semmilyen gardróbszekrény, elektromos kiállás vagy kapcsoló ne legyen, mert az akadályozná a tokborítás elhelyezését és a tok rögzítését. A falfül pontos helye rendkívül lényeges! Nem szabad megfeledkezni a beltéri ajtók tárolásáról sem, amíg el nem jön a beépítés ideje. A beltéri ajtók a legtöbb esetben tokborításonként, tokonként és ajtólaponként vannak becsomagolva, tehát ilyen összeállításban szállítani és tárolni is lehet őket. Ha a beltéri ajtók beépítésének ideje és megvásárlása között sok idő telik el, akkor megfelelő klíma mellett rendeltetésszerűen, vízszintesen, több helyen alátámasztva tárolja a beépítésig! A beltéri ajtók lapját és tokját minden esetben a többi elemével együtt óvni kell a nedvességtől!

belteri ajtok elhelyezese

A beltéri ajtók beépítésekor fontos biztosítani a megfelelő munkaterületet is. A beltéri ajtók tulajdonosának mindenképpen fontos felkészülnie arra, hogy a beltéri ajtók beépítésekor a helyszín egy munkaterületnek minősül. A beltéri ajtók beépítésének helyszínét biztosítani szükséges, a megfelelő hozzáférhetőséget, ne legyen bútor vagy valamilyen építőanyag az ajtónyílás közvetlen közelében, mert az akadályozhatja a beépítést. A beltéri ajtók beépítésének ideje alatt nem folyhat más ipari munka, mert balesetveszélyes lehet. A beltéri ajtók beépítése előtt mindenképpen szükséges takarítani. A mellékhelyiségekben technológiai tömítés alkalmazása szükséges a hidegburkolati felületek és a beltéri ajtók részeinek találkozásánál, hiszen poros és koszos felület esetén nem lehet ezt elvégezni. Nem szabad megfeledkezni az új, érzékeny burkolatokról sem.

Amennyiben ezek a feltételek és feladatok megvalósulnak, hosszú életű és nagyszerű minőségű beltéri ajtók fogják a lakóhelyiséget díszíteni. A legjobb megoldásért vegye fel velünk a kapcsolatot, a beltéri ajtók beépítését pedig bízza hozzá értő szakembereinkre!