Megrendelés, információk » +36209155158

A beltéri ajtók és a lakberendezés

Nagyjából már 20 év is eltelt azóta, hogy az első, gyári felületkezelésre is képes ajtógyártó gépeket üzembe helyezték hazánkban. Az utólag szerelhető beltéri ajtók elterjedését tulajdonképpen ez segítette elő Magyarországon, a beltéri ajtók beépítési technológiáját pedig gyökeresen megváltoztatta. A befejező munkálatok közé került át a szerkezetépítési munkák közül a beltéri ajtók beépítése. A beltéri ajtók funkciója pedig megváltozott, hiszen az épületszerkezetből már bútor lett és a látványvilág is társult a használati érték mellé. A magyarországi belsőépítészek és lakberendezők egy jelentős részének tervezései során egyáltalán nem akar gyökeret verni ez a változás. Sajnos manapság még olyan belsőépítészetet vagy lakberendezést oktató tanár is előfordul, aki szerint a beltéri ajtók egyáltalán nem képezik a berendezési tárgyak részét, így nem kell velük a lakberendezés során foglalkozni.

beltéri ajtók lakberendezés

Ez ember egyáltalán nem érti ilyenkor, hogy ugyan miért is nem kell a beltéri ajtókkal foglalkozni? Hiszen a beltéri ajtók a lakás vagy a ház helyiségeiben vannak jelen, a méretei pedig olyanok, amelyet nem lehet észrevétlenül kezelni. A beltéri ajtók formája és színe egyértelműen térformáló hatású. A beltéri ajtók a lakberendezési tárgyak színét, hangulatát és stílusát is meghatározzák, hiszen hamarabb kerülnek a lakóhelyiségbe, mint más berendezési tárgyak. A burkolatok és a falszínek kiválasztásakor is fontos, hogy a beltéri ajtókat figyelembe vegyük, tulajdonképpen kihatással vannak a beltéri ajtók mindenre egy lakásban.

Érdekességként hat a mai napig, hogy a beltéri ajtók formájának és színének kiválasztása miért lényegtelen még mindig sok ember számára. A beltéri ajtók kiválasztásakor megrendelőinknek szívesen segítünk a falszínek és a padlóburkolatok kiválasztásában is, hiszen ez a szakmai tanácsadás keretein belül egyértelmű. Ez által sok ügyfél fejezi ki egyértelmű pozitív visszajelzését cégünkről, köszönetet mondanak a kiválasztáskor adott tanácsokért, mert például sokaknak az is új tényként hatott, hogy a parketta és a beltéri ajtók milyen remek összhangban tudnak lenni egymással. Ebből a szempontból viszont egyáltalán nem fontos, hogy egyes lakberendezők milyen véleményt alkotnak a beltéri ajtók lakberendezésben helyet foglaló szerepéről. A legfontosabb egyértelműen a vásárló, azaz Ön!