Megrendelés, információk » +36209155158

Alapfogalmak


Az ajtók nyitásiránya

Mielőtt belefognánk az ajtók felépítésének leírásába, tisztázzunk néhány alapfogalmat. Legelső lépés, hogy milyen irányba nyíló ajtót keresünk? Nem árt tisztázni, hogy mitől függ, hogy egy ajtó (nyílászáró) jobbos vagy balos.

Állj szembe az ajtóval úgy, hogy az ajtólap feléd nyíljon.

Amelyik oldalon a pántot látod, olyan nyitásirányú az ajtó.

 

 

Az ajtók szerkezete

Az Imodifa ajtók kizárólag MDF-ből és egy az építőiparban használt nagy sűrűségű hőszigetelő anyagból készülnek tömör kivitelben. Az MDF ajtók nagy előnye az élő fával ellentétben, hogy nem vetemednek.

A tok

Ajtóink utólag szerelhető tokkal készülnek, melynek legfőbb előnye, hogy az építkezés utolsó elemeként kerül a helyére. Beszerelése nem jár nagy felfordulással, ezért szélsőséges esetben akár beköltözés után is beépíthető. A tok szerkezetének ajtólap felőli oldalában fixen vannak a borítások, ezért ezt fix oldalnak nevezzük. Miután a falnyílásba a tokot rögzítették a mozgó rész csapjait a nút segítségével rögzítjük. Ennek további előnye, hogy egy utólagos beállítás esetén nem kell a tokot bontani, ha nem a mozgó borítás könnyedén levehető és a beállítás után egyszerűen visszahelyezhető.

 

Az ajtólap

Minden Imodifa beltéri ajtó sajátossága, a tömör szerkezet. Az ajtólap szendvics szerkezetű, a belső réteg az építőiparban használatos nagy sűrűségű hőszigetelő anyag, amit két oldalról egy-egy 6 mm vastag MDF lap határol. A fóliázás során a kerekített éleknek és a vákuumnak köszönhetően a két oldalról húzott fólia nem az ajtólap szélén, hanem az ajtólap élén találkozik. A két oldali fólia találkozásánál egy 4 mm-es króm csíkkal a fóliát egy nútba szorítjuk. Ezáltal az ajtólap, teljes felületét beleértve az éleket is vízhatlanná válik és a felválás lehetősége sem áll fent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borítások