Megrendelés, információk » +36209155158

Zárak

Az ajtó szaküzletben általában megválaszthatjuk a beépített zártesteket funkciójuk szerint is, úgymint BB zár, azaz a hagyományos tollas kulcs, vagy WC-zár, melynél a kulcsot egy speciális fordító mechanizmus helyettesíti természetesen a kilinccsel harmonizáló kivitelben. A dolgozószobánkra kérhetünk PZ zárat, ami alkalmas egy cilinder betét utólagos fogadására. A bevéső zárak másik jellegzetes, fontos paramétere a kulcslyuk és kilincs távolsága.

 

Kulcsos zár

Más néven BB zár, egy egyszerű megoldás, ha egy ajtót be szeretnénk zárni például kisgyerek elől. Számozása véges, ezért könnyen pótolható, viszont ebből kifolyólag nagyobb biztonságra ne számoljunk.

 

 

WC Zár

Alkalmazásukkal könnyebb és gyorsabb a mellékhelyiségek, vizesblokkok bezárása, biztosítása, nem kell kiálló és folyamatosan elvesző kulcsokkal bajlódni. A belső helyiségben egy picike karocskát elfordítva zárjuk az ajtót, és a zárt állapot gyakorlatilag kívülről is látható, ezzel is elkerülhető a bent lévő fél felesleges zaklatása. Beszorult gyerekektől nem kell tartani, ezek a zárak kívülről akár egy pénzérmével is könnyedén nyithatóak. A WC-záras ajtókilincs esetében fel kell készülnöd egy kis felárra mind az alkalmazott zártest, mind a kilincs esetében.

Cilinderes Zár

Ha a normál kulcsos zártól annyiban tér el, hogy a kulcslyuk helyén egy cilinderbetét fogadására alkalmas hely van kialakítva. Így biztonságosan elzárhatóvá válik az adott helyiség, valamint kulcscserénél csak a cilinder betétet kell cserélni, nem a teljes zárat.

Mágnes Zár

Ezeket a zárakat jellemezően falc nélküli ajtókba szoktuk beépíteni. Fő jellemzője, hogy a zár nyelvét egy rugó behúzva tartja, egészen addig, amíg a tokba szerelt mágneses záró lemez ki nem húzza. Ezáltal a zárnyelv nem sérti fel a közézáródós ajtó fóliáját. Természetesen falcos ajtóba is kérhető feláras formában.