NORMÁL ZÁRAK

Normál kulcsos zár

Normál kulcsos zárnak nevezzük azokat a rugós nyelvű zárakat, amelyeket tollas kulccsal lehet bezárni. Ezek, a nyelv állandó kintléte miatt, csak falcos beltéri ajtókba szerelhetők. Fontos, hogy az ilyen típusú zárakban nincs külön cilinderbetét- kialakítás, így nem számítanak biztonsági zárnak. Az ajtó kinyitása a kilincs lenyomásával történik, ekkor behúzzuk a nyelvet a zártestbe, a kilincs felengedésekor pedig a rugó újra kinyomja azt.

Normál toalett zár

A normál toalett zárakat mellékhelyiségek, illetve fürdőszobák ajtain ajánlott alkalmazni, hiszen az ilyen típusú zárakat úgy alakították ki, hogy egyik oldalról be lehessen zárni kulcs használata nélkül is. Fontos megemlíteni, hogy a korábbi típusaikkal szemben a mostani toalett zárakat kívülről is ki lehet nyitni, hiába van belülről ráfordítva, azonban erre alkalmas kilincset kell vásárolni hozzá. Ezeket a zárakat kizárólag a falcos beltéri ajtóinkba szereljük a rugós működtetésű nyelv állandó kintléte miatt.

Normál cilinderes zár –
a nagyobb biztonságért

A normál cilinderes zárak beltéri és kültéri ajtókba egyaránt szerelhetők, mivel külön cilinderbetét kialakítással vannak készítve. Beltéri ajtók esetében általában a garázs és a lakás közötti ajtóba vagy olyan helyiségek ajtajaiba szokták szerelni, ahol értékesebb dolgokat tárolnak. Ezeket a zárakat kizárólag a falcos ajtókba szereljük a nyelv kintléte miatt.

MÁGNESES ZÁRAK

Mágnes zár-kulcsos kivitelben

Az ilyen típusú zárral ellátott ajtók mágnes segítségével kerülnek zárt vagy nyitott helyzetbe. A záron belül található egy mágnes, ami bent tartja a nyelvet a szerkezetben, ha lenyomjuk a kilincset. Az ajtó becsukásakor a zárnyelvet a tokban elhelyezett másik, egy sokkal erősebb mágnes húzza ki a zárból. Ennek a zárnak a kulcsos változata nem számít biztonsági zárnak, hiszen nincsen benne cilinderbetét-kialakítás. A mágnes zárakat főleg síkbazáródó, más néven falcnélküli ajtókba szereljük, mivel a zárnyelv az ajtó nyitott állapotában a zártesten belül marad, nem lóg ki az ajtó éléből.

Mágneses toalett zár

A mágneses működtetésű toalett zárak általában mellékhelyiség, illetve fürdőszoba ajtókba szerelnek. Nagy előnye, hogy egyik oldalról be tudjuk zárni az ajtót kulcs használata nélkül is. Fontos megemlíteni, hogy a korábbi típusaikkal ellentétben a mostani toalett zárakat kívülről is ki lehet nyitni, hiába van belülről ráfordítva. Feltétele, hogy erre alkalmas kilincset kell vásárolni hozzá. A mágnes zárakat a prémium ajtóink közül főleg síkbazáródó, más néven falcnélküli ajtókba szereljük, mivel a zárnyelv az ajtó nyitott állapotában a zártesten belül marad, nem lóg ki az ajtó éléből.

Mágneses cilinder zár

A cilinderbetétes mágneszárakkal szerelt beltéri ajtók mágnes segítségével kerülnek zárt vagy nyitott állapotba. Beltérben általában a garázs és lakás közötti ajtókba vagy olyan helyiségek ajtajaiba szokták szerelni, ahol értékesebb dolgokat tárolnak. A mágneszárakat a magas minőségű ajtóink közül főleg síkbazáródó, más néven falcnélküli ajtókba szerelik, mivel a zárnyelv az ajtó nyitott állapotában a zártesten belül marad, nem lóg ki az ajtó éléből.

Tolóajtó zár

TOLÓAJTÓ ZÁR

ÚJ KORSZAK

Kérdéseivel keressen az alábbi számon:

+36 70 270 5344