Megrendelés, információk » +36209155158

Falon kívüli tolóajtót olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol nincs hely hagyományos nyíló ajtólap felszerelésére, vagy esztétikai okok miatt a tolóajtó választása kedvezőbb. Megrendelhető tokkal, tok nélkül, üveges vagy tele mintával, egy vagy kétszárnyas kivitelben. Főleg új, vagy átépített lakásoknál adott a lehetőség olyan tolóajtó beépítésére, amely két fal közé tolódik. Bármely ajtóminta elkészíthető falon belül toló kivitelben, üvegezés is megvalósítható. Ez nemcsak egy praktikus megoldás, de mindenféle esztétikai szempontnak is megfelel. Az ajtóhoz azonos színű tok is rendelhető. Készülhet egy, vagy mindkét irányban toló szárnnyal, illetve szinkron vasalattal is.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

 

Ha tökéletes helykihasználásra van szükségünk egy lakásban, a tolóajtó lehet a legjobb megoldás. A helyiség teréből elég nagy helyet tudnak elfoglalni a nyíló ajtók nyitott helyzetben, nem beszélve arról, amikor egy helyiségbe több ajtó is befele nyílik, előfordulhat, hogy összeakadnak az ajtók. Előfordulhat olyan eset is, amikor nyíló ajtót szeretnénk a fürdőszobánkba, de nem lehet kivitelezni, mert befelé nyíláskor a mosógép vagy a kád miatt nincs elég hely hozzá. A megoldás az ilyen, valamint az ehhez hasonló esetekre a tolóajtó, ugyanis a tolóajtó nem foglal el területet a lakótérből.


 

Természetesen az átlag ajtó áránál magasabb a tolóajtó ára, viszont a megtakarított alapterület értéke és a többletköltség figyelembe vétele után pozitív irányba mozdulhat el a mérlegelés. Egy 70 négyzetméteres lakás esetében például két általános és egy kétszárnyú változatot tolóajtó használatával helyettesítünk.  Négy négyzetmétert sikerül megtakarítani, ami ha 200 ezer forinttal számoljuk a lakás négyzetméterét, az 800 ezer forintnak felel meg, mivel, a beépítés felára és a vasalatok miatt mindössze 100-150 ezer forint körüli lehet a többletkiadás. A különbözet több százezer forint is lehet, nem beszélve az elegáns és egyedi megjelenésről.

 

Egy- és kétszárnyas tolóajtó közül lehet választani, a nyílás mérete szerint, valamint lehet falban futó vagy fal előtt futó a tolóajtó, a beépítés módja szerint. Rendkívül fontos szempont hogy olyan vasalatot kell választani, ami a tolóajtó súlyának megfelelő, a terhelhetőség miatt. Ha a tolóajtó fal előtt futó változat, akkor egy takaróléc mögé kell bújtatni a sínt, amely a plafonra vagy a fal síkjára kerül. Nagyszerű megoldás, ha maga az asztalosmunka is az. Ilyen esetben viszont hiába nyerünk teret, elveszítjük a falfelület egy részét, ugyanis a tolóajtó a nyitáskor a fal elé kerül. Ha nem szeretné a fal felületét elveszteni, akkor a beépített tolóajtó a megfelelő megoldás. Ebben az esetben a sín és a tolóajtó egy téglából vagy gipszkartonból készült vékony fal mögé kerül.

 

 

Ehhez természetesen a fal elkészítéséhez szükséges fémváz része, komplett vasalatrendszer is kapható. Ebben az esetben a tolóajtó el van rejtve, így a teljes falfelületet ki lehet használni, szekrényt, képet vagy akár polcot is tehetünk oda. Mind a két tolóajtó fajta beépíthető utólag is, utólagos beépítés esetén viszont a gipszkartonos megoldás tűnik a legjobbnak, nem jár kosszal, mégis tökéletes végeredmény születik. A tolóajtó helyett harmonikaajtót is lehet választani, ha kicsi az ajtónyílás. A tolóajtó kilengések nélkül, halkan és finoman mozdul el oldalra, ha a sínek jó minőségűek, és ez egy jó tulajdonság a tolóajtó esetében, hiszen ha olyan lakásról beszélünk, ahol idős emberek vagy mozgáskorlátozottak élnek, nekik is könnyebb az ajtó kezelése. Apró szépséghibaként megemlíthető, hogy nem túl tökéletes a tolóajtó hangszigetelése, de ez nagymértékben javítható speciális tömítésekkel.