Megrendelés, információk » +36209155158

Üveggel osztott ajtó

Van, aki nem akar üvegező lécet látni.

 Egy hagyományos beltéri ajtónál az üvegező léc tartja bent az üveget az ajtóban, amivel igazából nincs is semmi baj, viszont néhány évvel ezelőtt felmerült az a vásárlói igény, hogy ne álljon ki semmi az ajtólap síkjából. Ez az igény részben a mai minimalista stílusú ajtódizájnoknak, részben a háziasszonyok porfogóktól való viszolygásának, részben az extra széles és hosszú üvegmezőknek köszönhető.

Az ilyen ajtókat kifutó üvegezésű ajtóknak is hívjuk, mivel az ajtó üvege az ajtólap teljes hosszában végigér és az üveg mint teherviselő elem is funkcionál az ajtólapban, magyarán itt már ő tartja össze az ajtó kettő vagy több részét.

 

 Mivel ezek az ajtóüvegek kiemelkedő terhelést kapnak, erre a célra csak és kizárólag ragasztott 3.3-as biztonsági, üveget használunk, a megbízhatósági aggályokat pedig nem nehéz eloszlatni, elegendő csak a bevásárlóközpontok nagy üveg portáljaira, vagy az otthoni üveg dohányzóasztalra gondolni. Ilyen stílusú ajtót olyan helyiségekbe ajánlunk ahol a lehető legtöbb fényt szeretnénk átengedni.

 

Maximálisan az ajtólap szélességéből 30 centiméterrel kisebb „átláthatósággal kérhető. Ami akár 60 cm is lehet. Alap esetben opál színben kínáljuk, de kérhető fekete vagy színes üveggel is. Katalógusunkban megtekinthetők ezzel a technológiával készült ajtók a következő sorszámokon: 111, 112, 113, 114 minták.