Megrendelés, információk » +36209155158

Beltéri ajtók alkalmazása

A beltéri ajtók a beépítésük után nem csupán a belső terek klímájára van hatással hosszú távon, hanem a funkciójukra is. A mechanikai és klimatikai extrákat mindenképpen szem előtt kell tartani a beltéri ajtók vásárlásakor. Az egy rendkívül fontos kérdés, hogy a beltéri ajtók milyen funkcionalitású helyeket választanak el, valamint, hogy az elválasztott helyiségek klímája hogy viszonyul egymáshoz, mennyire térnek el, mennyire hasonlítanak. Amennyiben ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor könnyen kiválaszthatók a megfelelő beltéri ajtók, mind az üvegezettség terén, amennyiben szükség, mind a felület és a szerkezet esetében. A sötétebb helyiségek esetében leginkább az üvegezett beltéri ajtók ajánlottak, természetesen olyanok, amelyek a legjobb fényáteresztő tulajdonsággal bírnak. A mosókonyhák és fürdőszobák, azaz a legtöbb esetben ablakkal nem rendelkező helyiségek esetében a katedrálüveges beltéri ajtók ajánlottak. Ennek köszönhetően a természetes fényeket a legnagyobb mértékben ki tudjuk használni, így az árammal is spórolhatunk hosszú távon, hiszen nem szükséges nappal sem világítani.

beltéri ajtók alkalmazása 1

A vizes helyiségek között a mellékhelyiségek esetében viszont az üveges beltéri ajtók egyáltalán nem ajánlottak, valamint a gyerekszobák esetében sem, hiszen balesetveszélyes lehet. Amennyiben a gyerekszobába mégis üveges beltéri ajtók kellenének, akkor az üvegfelületre érdemes védőfóliát rakni. A kisgyermekes családok lakóhelyiségeinek esetében nem érdemes minőségi és drága beltéri ajtókat választani, hiszen a gyermek miatt a nagy igénybevételtől valószínűleg sérülni fognak. Az extra módon kopásálló dekor beltéri ajtók ilyenkor lehetnek jók, hiszen rendkívül strapabíróak. A strapabíró beltéri ajtók nem csupán egy gyermek esetén tűnnek jó megoldásnak, hanem a háziállattal rendelkezőknél is.

beltéri ajtók alkalmazása 2

A cirkófűtéssel rendelkező tulajdonosok részére a szellőzőréssel felszerelt beltéri ajtók ajánlottak, hiszen a hatékony és folyamatos szellőzést biztosítja a beltéri ajtókon megtalálható rés, így a fűtésrendszer hatékonysága is megmarad. A beltéri ajtók cseréjekor fontos odafigyelni, hogy a légáramoltatást ne akadályozzuk semmilyen módon, abban az esetben, ha elszívórendszer működik a helyiségben. Ilyeneket a panellakásokban találhatunk. A magas páratartalmú helyiségek esetében is jól tudnak funkcionálni a szellőzőréssel rendelkező beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók a fürdőszobák esetében egyáltalán nem ajánlottak! A forgácslap vagy a préselt fa beltéri ajtók viszont az ilyen helyiségek esetében is jók lehetnek.