Megrendelés, információk » +36209155158

A beltéri ajtók körüli burkolatváltás

Sok helyen a beltéri ajtók környékén burkolatváltást szeretnének alkalmazni. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy milyen burkolatváltást lehet alkalmazni a beltéri ajtók körül, valamint, hogy egész pontosan hol helyezkedjen el a burkolatváltás, esetleg, hogy ha rossz helyre került, akkor mit lehet tenni.

belteri ajtok burkolatvaltas

A műanyag és az alumínium burkolatváltók esetében utólag szerelhetők, burkolásnál szerelhetőek, eltérő burkolathoz készült, szinteltéréseket áthidalók, valamint sík felületre valók léteznek. A lehető legegyszerűbb és közismert burkolatváltó a beltéri ajtók aljánál a küszöb lehet, amely fából vagy fémből készül a legtöbb esetben. A fém és a fa is rendkívül jól megmunkálható anyag, így a szinteltérések esetében is. Az egyik legnagyobb előnyök a beltéri ajtók esetében, hogy a fal síkjában keletkező esztétikai hibákat is el tudják takarni. A burkolatváltót mindig a becsukott beltéri ajtók lapja alá szükséges megtervezni, hogy a burkolatváltóra rátakarjon a beltéri ajtók ajtólapjára csukott állapotban. Ez leginkább az esztétikai szépség miatt fontos tényező, hiszen nem néz ki jól, ha a járólapos előszobát és a parkettás nappalit a beltéri ajtók alatt egy befutó kőburkolat rontja el az egységes faburkolatot a falnyílásnál. Egy meleg burkolatos és egy vizes burkolatos helyiség esetében viszont felmerülhet a technológiai kérdés, hiszen a nedves és párás környezetben rövid életű lesz a parketta, amely a fürdőszoba alatt átfut. Fontos odafigyelni, hogy a fal síkjában legyen kialakítva a burkolatváltás a beltéri ajtóknál, valamint azon az oldalon a falnál, amerre a beltéri ajtók nyílnak. Amennyiben nem a fal síkjára vannak felszerelve a beltéri ajtók, akkor nehezebb a dolog. A beltéri ajtók lapjának vonala az egyedülálló támpont.

Ha a burkolatváltó nem került jó helyre, akkor a burkolást újra meg kell csinálni és bontani kell. A beltéri ajtók küszöb nélküliségét ennek segítségével meg lehet tartani, de a küszöböt használni a legegyszerűbb. Ezzel a beltéri ajtók terén is nagy munkát, időt és költségeket lehet megspórolni. Manapság már nagyon szép pácolt és acél küszöbök is vannak már a piacon, amelyet a helyiség vagy a beltéri ajtók stílusához érdemes kiválasztani.